Mostrar Menú
Casa de cultura de la Caixa de Pensions

La Casa de Cultura de la Caixa de Pensions és un edifici residencials que es troba al carrer d'Àngel Guimerà de Manresa. Va ser projectat per l’arquitecte barceloní Enric Sagnier entre  els anys 1920 i 1924 per encàrrec de la Caixa de Pensions i Estalvis de Barcelona. Va ser una de les seves darreres obres. L’edifici manté un estil que es pot definir  com a modernisme tardà. Conté múltiples elements neogòtics i grans dosis d’eclecticisme decoratiu. L'edifici, que fa cantonada, es molt simètric i sòlidament estructurat.

 

Tot i que en els seus orígens funcionà com a biblioteca pública de la Caixa de Pensions i Estalvis, els seus pisos superiors aviat es van destinar a un ús residencial. En els darrers anys, la planta baixa s’ha transformat en un establiment comercial, mentre que els pisos superiors es divideixen en oficines i habitatges.