Logo Microscopies

Sembrar silenci

Recital i Acció Poètica Participativa

Sembrar Silenci és una proposta d’acció participativa creada per la poeta Neus P. Cirera pel Microscopies 2023. El marc del festival, que enguany se celebra al voltant del Parc de l’Agulla, evidencia ja sobre el terreny la dificultat física de trobar espais de silenci fins i tot en entorns declaradament reservats i protegits. L’epidèmia del soroll i les violències de paraula inunden tant l’exterior com l’interior de la vida urbana i digital humanes, però també espais naturals on s’insereixen dinàmiques i gestos que trasbalsen la respiració de l’entorn.

L’acció poètica Sembrar Silenci vol contribuir a fer-nos conscients de la manca d’espai per a aquesta necessitat humana de silenci amb un recital poètic i amb una acció participativa dels assistents per conjurar-lo. Després del recital, l’acció construirà un espai de silenci col·lectiu, com a compensació pel setge de soroll que pateix l’enclavament del Parc de l’Agulla. Els assistents podran fer tria personal d’una o més paraules sorolloses, les que íntimament els siguin incòmodes o feridores, i silenciar-les.

Neus P. Cirera és una poeta, escriptora i periodista nascuda a Moià. Ha celebrat diferents recitals poètics amb músics de l’escena del jazz com Pau Estrella, Fèlix Rossy, Pablo Ruiz i Raynald Colom. Creadora del solo electro-poètic SOL@ i cocreadora de l’espectacle “Perquè és una vegada hissada la paraula que arribarà el vent” junt al molt reconegut trompetista de l’escena europea Raynald Colom, presentat als Festivals Stagnum, Jazz pel forat del Pany, Exabrupto i Eufònic. Escriu poesia, (TAROT, poemari editat per Roure Edicions) i narrativa, i col·laboracions a les revistes culturals “Nexus”, “Escena” o al digital de cultura “Núvol”. Ha estat responsable de premsa a diverses institucions culturals com l’Arts Santa Mònica, Macba; i de multitud d’iniciatives culturals com el festival Sitges Teatre Internacional, Fundació Espai-Poblenou, Premis MAX-SGAE, FIMPT, OBNC Òpera Butxaca i Nova Creació, Drap-Art, etc. És Membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Viu i escriu a Moià (Barcelona).