Logo Microscopies

El vol de la papallona asiàtica

Fa temps que els nostres boscos de boix estan desapareixent. Una papallona vinguda d’Àsia els està matant. La papallona del boix és una espècie invasora originària d’Àsia que va arribar a centre d’Europa l’any 2007 a través del transport de boixos ornamentals procedents de la Xina i, des de llavors, s’ha estès per tot el continent. El boix és l’espècie principal del sotabosc de molts dels boscos mediterranis i serveix d’amagatall per a moltes espècies, a més d’oferir condicions d’ombra i més humitat al sòl.

L’obra que presentem està feta de boix mort per aquesta infestació. Una obra comunitària feta entre l’artista Roser Oduber i el grup d’artistes del projecte Art de Viure de la Fundació Ampans.

“L’Art de Viure” és un taller d’art que es desenvolupa com una de les principals activitats del servei de Centre Ocupacional de Fundació Ampans.

https://ampans.cat/projectes-socials/taller-art-viure/

Roser Oduber és una artista de reconegut prestigi i llarga trajectòria professional. Les seves creacions són d’un informalisme matèric de formes senzilles i totèmiques. Són obres arrelades a la terra que parlen de l’amor de l’artista per la naturalesa.

https://roseroduber.wordpress.com/