Logo Microscopies

Cove

“La recol·lecció, el processament i l’elaboració de materials vegetals per a la confecció de cistells i tèxtils conviuen amb nosaltres des de fa milers d’anys. La humanitat no només ha donat forma a aquestes fibres sinó que, a la vegada, ens ha donat forma a nosaltres. Aquestes tecnologies antigues ens han ajudat alhora a alimentar-nos, a vestir-nos i a aixoplugar-nos durant mil·lennis i han influït profundament en l’evolució de la nostra cultura i societat”— asseguren Guilera i Johnson—: “Sense la invenció de la corda i el filat de fibres fa almenys 40.000 anys, seguit molt més tard pel teler, no tindríem les tecnologies informàtiques actuals,

A diferència del que pugui semblar, l’artesania és un ofici amb molt de futur a Europa on conviuen moltes maneres diferents de ser artesà o artesana. “De fet, amb la crisi climàtica global, la demanda continuada de pràctiques sostenibles i una contracultura al consumisme, es fa més necessari que mai mirar cap a especialistes en materials vegetals per oferir solucions boniques, pràctiques i innovadores a les preguntes actuals”, diuen.

Joan Vilageliu Carbonell. Net de cisteller va aprendre l’ofici de jove amb l’avi, no és fins a l’any 2020 que torna a connectar amb l’ofici. Va estudiar a l’escola d’arts i oficis de Manresa. Ha fet ceràmica, disseny gràfic i disseny tèxtil.