Logo Microscopies

Lekukoak, camí de terres, testimonis del lloc

Tot comença amb el gest més simple, el més humà: caminar. D’aquí parteix aquest itinerari que recorre les terres, entre els mars cantàbric i mediterrani. Aquest caminar s’arrela en un procés meditatiu, i alhora exploratori, des d’on s’observen els canvis a terra: el cromatisme, la composició, les qualitats, l’ús i la transformació.

Al llarg d’aquest recorregut l’artista Ainhoa Goenaga anirà recol·lectant diferents terres, amb la posterior intenció de reconstruir el camí realitzat: prenent aquestes terres com a narradores dels canvis que esdevenen durant aquesta ruta, per la qual transitem des de fa anys. Aquest recorregut, entre mars, coincideix amb la via de peregrinació entre el País Basc i Catalunya, iniciada per Sant Ignasi de Loiola, ara fa exactament cinc-cents anys, i la seva destinació final a la ciutat de Manresa. La intervenció “Lekukoak” tindrà lloc en una de les senderes que envolten la Torre de Santa Caterina, als afores d’aquesta ciutat.

“Lekukoak” en si, és un concepte que abasta diversos significats. D’una banda, significa “testimonis” i, alhora, “del lloc”. Ambdues accepcions componen l’essència d’aquest treball on es relata un camí, a través de les terres, com a testimonis del lloc.

Ainhoa Goenaga Miña (Zarautz, 1992). Grau Superior en Tècniques Escultòriques. EASD Pau Gargallo, Badalona. Màster Oficial de Creació Artística Contemporània. UB, Barcelona. Graduada en Ciències Socials i de la Comunicació. UPV, Bilbao. https://ainhoagoenaga.com/