Logo Microscopies

Presentació

Microscopies'22

El festival Microscopies neix de la mà de l’Ajuntament de Manresa i del  Centre d’Art Contemporani El Forn de la Calç (CACiS). “Microscopies”  inclou diverses instal·lacions artístiques respectuoses amb l’entorn  que conviden a reflexionar sobre la relació entre els humans i la natura  i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge. El projecte compta amb  la col·laboració de Meandre, el Geoparc, el Parc del Secà, el Consorci  del Bages per a la Gestió de Residus i l’Anella Verda, i s’organitza amb  el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

El Festival d’Art i Natura Microscopies, iniciat l’agost del 2020, és un  itinerari per l’Anella Verda que uneix art, natura i cultura, gràcies a  diverses obres efímeres i permanents. L’objectiu de la proposta és  que, any rere any, s’incrementin les peces artístiques que es poden  trobar a l’entorn natural de Manresa. 

Aquest any 2022 Microscopies se suma al projecte Manresa 2022.  La proposta s’organitza al voltant de la Torre de Santa Caterina, últim  tram del Camí Ignasià, i ha estat concebuda com una eina sostenible  per acostar l’art a la societat. 

Els plans i l’entorn de la Torre de Santa Caterina són un gran mirador  des d’on es pot observar gran part de la ciutat. S’hi pot arribar per  diferents camins: un dels més corrents o tradicionals és el que puja  des del barri de La Guia, a la vora de les vies del tren. Aquest camí  va pujant, amb paciència, pel costat de la muntanya tot superant el  gran desnivell que hi ha, fins a arribar al capdamunt. Un camí que,  en gairebé tot el seu recorregut, es manté tancat pels seus marges,  delimitat amb parets de pedra seca, les mateixes que antigament  tancaven els camps d’oliveres i que encara es mantenen al seu voltant. 

Al voltant de la Torre de Santa Caterina la vista sembla gairebé  infinita: hi albirem Montserrat, Collbaix i, en dies clars, els primers  Pirineus, mentre al davant s’hi aixeca Manresa. Tot un paisatge que  “Microscopies” convida a gaudir amb art. 

Organitzen:

Ajuntament de Manresa 

CACiS El Forn de la Calç 

Direcció artística: 

Roser Oduber Muntañola 

Textos: 

Martí Boada i Juncà 

Ferran Climent i Costa 

Freya Day 

Xavier Melloni i Ribas 

Col·laboren: 

Anella Verda 

Geoparc Unesco 

Consorci del Bages per a la Gestió de Residus 

Amb el suport de la 

Generalitat de Catalunya 

Departament de Cultura 

Fotografies: 

Irene Vendrell Oduber 

Elena Sixto Fíguls 

Oriol Texidor Martínez 

Eudald Alabau Selva 

Ainhoa Goenaga Miña 

Vídeo : 

Marta Ripollès Valls 

Disseny Catàleg: 

CACiS  


CACIS

Anella Verda