Logo Jardins de llum

A taste of nature

Autors: Alba G. Corral i Björt Rùnars

A  A Taste of Nature es crea un diàleg entre atmosferes visuals projectades al cos de la violoncel·lista Björt Rúnarsdöttir i el seu instrument, i el so interpretat amb el violoncel i processat amb els pedals.

Els visuals d'Alba G Corral integren la codificació i el dibuix en temps real, i creen una atmosfera narrativa gràcies a l'experimentació amb formes digitals i ones sonores en un intent de narrar les formes de la natura a través de l'audiovisual.

Donant molta importància a la improvisació creen una escenografia adaptable a la institució i el context, focalitzant el projecte al live, a l'actuació, al cor de la creació.

Totes dues artistes, aportaran una explosió de neoclassicisme i cinema trobat, imatges pertorbadores per a una música esquinçadora.

Aquest duo es va formar arran de la col·laboració constant que han tingut aquestes dues artistes amb el músic i compositor Miguel Marin/Arbol. El 2014 van començar el projecte dual per experimentar amb nous camins sonors i visuals. El set que presenten és un diàleg entre atmosferes visuals projectades sobre el cos de la violoncel·lista i el seu instrument (Björt Rùnars), amb teixits sonors formats pel txec i processats amb pedals. Les visuals, a càrrec d'Alba G Corral, es realitzen en temps real, creant una atmosfera narrativa gràcies a l' experimentació amb formes digitals.

Alba G. Corral (Nascuda el 1977 a Madrid) amb base a Catalunya (La Ràpita) és artista visual, desenvolupadora de codi i docent. Amb formació en enginyeria informàtica, Corral ha estat creant art utilitzant el programari durant l'última dècada. La seva pràctica s'estén a través del viu, vídeo, els mitjans digitals i la instal·lació. A través de diferents pràctiques artístiques explora narratives abstractes. El seu nom s'ha donat a conèixer al panorama internacional mitjançant les seves actuacions audiovisuals en viu on integra la codificació i l'elaboració, en col·laboració amb músics en temps real.

Bjort Runarsdottir Violoncel·lista i compositora islandesa establerta a Barcelona, es va formar en el món de la clàssica a la seva ciutat natal de Reykjavík, però sempre ha explorat camins alternatius tot cercant un llenguatge propi, col·laborant amb músics i creadores visuals. La seva música és una investigació de textures, experimental, atmosfèrica i subtil, a base de teixits sonors formats pel so natural del cello processat per pedals i loops en directe, sovint acompanyat per la seva veu, ritmes preenregistrats i enregistraments de la natura. Una delicada delícia.

I, a continuació, Piromusical de Cloenda dels Actes de Commemoració de Manresa 2022, a càrrec de Pirotècnia Peñarroja.

https://blog.albagcorral.com/

https://www.bjortrunars.com/

placeAdreça:
Plaça Major
eventHorari:
18 de febrer a les 20h