Logo Jardins de llum

Immersió

Autors: 1000 Arquitectures. Meritxell Solé Figueras.

“Misteriosa Llum: una llum resplendent va arribar, provinent de la muntanya de Montserrat, fins a l’església del Carme, on va entrar per una finestra de la façana principal (...) es va situar sota la clau de volta de l’absis central dividint-se en tres rajos de llum (...)” 

Font: Viquipèdia

Tres raigs de llum de diferents colors es complementen i convergeixen, creant una llum blanca, que s'oculta en la pantalla del mateix color, suspesa en el sostre de l'espai. En passar a través de l'obra, les persones intercepten la llum, de manera que apareixen ombres de colors sobreposades, que canvien i s’adapten al pas dels visitants.

Les parets simulen el canal d'aigua que va acabar amb la sequera de la ciutat, un cop la llum va irrompre en els vitralls de l’església. Aquestes reflecteixen de manera vibrant tot allò que s'esdevé en l'interior del passatge.

La combinació de la llum i l’aigua caracteritza la festa i la llegenda de Manresa. Es crea un espai vivencial, amb els dos elements com a protagonistes, a través d’una experiència que impacti i quedi gravada en la memòria del visitant, a fi de transmetre l'interès i la transcendència dels fets històrics.

L'estudi d'arquitectura “1000 Arquitectures” ha rebut el Premi Jurat ( 2016) amb “Espai-Temps”, del festival “A Cel Obert”, Tortosa, i el Premi del Públic (2017) amb “Punts de vista”, del festival “A Cel Obert”, Tortosa. 

placeAdreça:
Passarel·la de la Plaça Major