Castellers

Autors: CODA Computational Design Affairs/ Gerard Bertomeu, Enrique Soriano, Pep Tornabell
El dendrograma és el diagrama que permet aparellar iterativament la proximitat entre dades. Aquest diagrama es fa servir en taxonomia per establir parentius basats en la distància genètica de les mostres.
En aquest cas s’ha utilitzat l’algorisme per construir un arc ramificat a partir al connectar successivament les parelles de punts més properes a l'espai euclidià.
Això permet assolir alçada mitjançant el suport col·lectiu d'un conjunt de punts per construir una xarxa d'unions iguals.
El dendrograma és una eina essencial per comprendre l'estructura de les dades i fer-ne inferències. És una metàfora del creixement i la unió, i ens recorda la importància del treball en equip per aconseguir les nostres metes.
CODA Computational Design Affairs
Som una agència centrada en tres àmbits interrelacionats: el disseny, l'assessorament i l'acadèmia. Un equip flexible d'arquitectes, enginyers i científics informàtics, amb una alta formació tècnica, i amb l'objectiu de fer d'aquest món un lloc millor a través de l'eficiència tecnològica.
CODA Computational Design Affairs. És un equip de recerca de Viró Laboratory for innovation and Technology in Architecture from Barcelona Tech. Centrat en estructures lleugeres, disseny computacional i fabricació digital.
CODA realitza treballs d’investigació, com ara programes de màster i doctorat en lleugeresa i tecnologia de la fusta i la seva eficiència, enfocaments en l'aplicació de flexió activa: COST programa avançat d’envolupants; Grup de treball en flexió activa IASS; Roland DG associació. Implementació de recerca de fabricació digital en ETSAV i recerca; Direcció i coordinació del Màster d'Arquitectura Paramètrica a “Barcelona Tech”.